Održana 17. po redu olimpijada dječjih vrtića Grada Rovinja

Tradicionalna, sedamnaesta po redu Olimpijada dječjih vrtića Grada Rovinja, „Neven“ i  „Naridola“, održana je u utorak 8.svibnja, 2018. na stadionu Valbruna. Pod motom „I ja ću biti olimpijac“ djeca su se natjecala u disciplinama skok u dalj, trčanje 50 m, bacanje loptice, štefeta 4*25m i nogomet.

Ukupno je sudjelovalo 240 djece, od toga 120 djevojčica i 120 dječaka starije vrtićke dobi. Nakon svečanog mimohoda, predvođenim mažoretkinjama i lmenom glazbom, podignuta je olimpijska zastava koju su djeca predala najuspješnijem sprtašu Grada Rovinja za 2107 gdoinu, Borisu Miškoviću

Uz predstavnike Grada Marina Budicina, Edite Sošić Blažević, Gannija Rocca, Branka Rajka te koordinatora Alda Krelje i ravnateljice oba gradska vrtića, Sandre Orbanić i Susanne Godene, čast da sudjeluje i otvori „olimpijske igre“, pripala je gostu –predstavniku Hrvatskog olimpijskog odbora gosopodinu Siniši Krajaču.

Nakon dvosatnog natjecanja u kojoj su sudjelovale ekipe Naridola, Žar, Zmajevi, Iskrice, Istrijani i Tigrići budnim okom sudaca, sportskih djelatnika Udruge kineziologa Grada Rovinja, za najbolju vrtićku grupu prema rezultatima su proglašeni Zmajevi, a pehar za Fair play su podigli Istrijani.

Najuspješniji mali olimpijci predstavljati će Grad Rovinj na Županijskoj dječjoj olimpijadi koja će se održati 23.svibnja 2018.u Medulinu.

 

Sretno im bilo!